Trajectonderhoud N244a en N246 en vernieuwen Beatrixbrug en Kogerpolderbrug

Groot onderhoud

In opdracht van provincie Noord-Holland is er groot onderhoud uitgevoerd aan de provinciale weg N244a en N246 van Alkmaar tot Krommenie.

De reden voor het onderhoud is het verbeteren van zowel de verharding als de technische staat van de Beatrixbrug over de Tapsloot en de Kogerpolderbrug over het Noord-Hollandsch kanaal.

Resultaat

Het asfalt op de N244a en N246 wordt volledig vervangen. Daarnaast worden de Beatrixbrug en Kogerpolderbrug vernieuwd. Als onderdeel van het trajectonderhoud worden de werkzaamheden zoveel als mogelijk meegenomen waardoor de overlast wordt beperkt. Om de overlast te beperken worden er naast de te vervangen bruggen ook tijdelijke bruggen gemaakt voor het verkeer. De bereikbaarheid wordt geborgd en de uitvoeringsduur is tot een minimum beperkt.

De tijdelijke brug bij de Beatrixbrug is beweegbaar gemaakt omdat dit een belangrijke vaarroute is. De nieuwe Beatrixbrug heet voortaan de Prinses Amaliabrug. Deze en de nieuwe bruggen worden nu centraal bediend vanuit de nieuwe centrale in Heerhugowaard

Als gevolg van het uitvoeren van het groot onderhoud is lange tijd geen groot onderhoud meer nodig op dit traject. Met deze volledige vernieuwing is er weer een veilige en betrouwbare verbinding voor alle verkeer.

Grondwerk leverde voor dit project de IPM-rollen omgevingsmanager, technisch manager en contractmanager.