Elektrische bussen voor de luchthaven Brussels Airport

Elektrische bussen

Na het succes op Amsterdam Airport Schiphol introduceert ook Brussels Airport elektrische bussen voor het vervoer van passagiers op een platform. De wens is 30 elektrische bussen in te zeggen op het vliegveld.

Zonne-energie

De elektrische bussen worden ingezet voor vervoer van reizigers tussen het vliegtuig en de gate. De benodigde stroom die hiervoor nodig is, zal afkomstig zijn van een zonnepanelenveld dat op de luchthaven is gelegen.

De besparing aan brandstof en daarmee CO2 is enorm. De bussen zijn deels tailor made gemaakt voor het luchthavengebruik, bestaande uit veelal korte ritten, lange uren en veel aandacht voor passagiersbeleving en comfort.

Grondwerk zet ervaring Schiphol in

Grondwerk Projectmanagers heeft het projectmanagement verzorgd voor de invoering van elektrische bussen op de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol. Na dat succes is Grondwerk betrokken bij het elektrificeren van het buswagenpark van Brussels Airport. Ook hier ondersteunt Grondwerk de luchthaven vanaf initiatief (haalbaarheidsstudie, aanbesteding) tot en met de oplevering.